- Breng je emoties in balans

Bach Bloesems

Geschiedenis

Bach bloesemtherapie is een natuurlijke geneeswijze die aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld is door Engelse homeopaat en bacterioloog, Dr. Edward Bach (1886-1936).

Dr. Bach was ervan overtuigd dat de geestelijke toestand van de mens een belangrijke rol speelt in het gezond blijven en in het herstel van een ziekte. Hij wilde een middel ontdekken dat de oorzaak aanpakt in plaats van het gevolg. 

Hij slaagde erin 38 bloesems te vinden voor verschillende negatieve gemoedstoestanden. Deze tincturen helpen om te gaan met de gevoelens die jou in het dagelijks leven uit balans kunnen brengen.

Hoe werkt het?

Elk van de 38 Bach bloesems is uniek en kan helpen bij verschillende emoties, zoals angst, onzekerheid, eenzaamheid, verdriet, boosheid, schuldgevoelens, depressie, overbezorgdheid, piekeren, enz.

Bach bloesems werken op een heel natuurlijke en subtiele wijze in op het onderbewustzijn en raken daar aan wat vast zit, getraumatiseerd is, weggestopt is, geestelijke pijn veroorzaakt en wat losgelaten wil worden. Negatieve emoties worden niet onderdrukt, maar omgebogen in hun positieve pool, zoals bijvoorbeeld faalangst in zelfverzekerdheid of ongeduld in innerlijke rust.

Bach bloesem extracten zijn volledig natuurlijk, veilig en onschadelijk. Ze hebben geen enkele bijwerking. Overdosering is niet mogelijk en ze zijn niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvorm (inclusief homeopathie) zonder de werking hiervan te belemmeren.

Jouw persoonlijke remedie

Het is belangrijk inzicht te hebben in de werkelijke oorzaken van het probleem, voordat er een uniek passend mengsel samengesteld kan worden. Bach bloesemremedies worden daarom niet zonder een voorafgaand consult of een Bach Bloesem test verstrekt.

Ik doe 6 verschillende Bach bloesemremedies in je combinatieflesje (dit is het maximum dat gecombineerd mag worden). Jouw flesje (30 ml) bevat 3-4 druppels per Bach bloesemremedie aangevuld met gedestilleerd water.

Dosering

Neem 4x per dag 4 druppels op of onder de tong of in een glas water. In acute situaties mag je de dosering opvoeren. Je kunt het niet overdoseren.

Houdbaarheid

Ik gebruik geen alcohol voor de houdbaarheid. Dit is niet nodig. Bij regelmatig gebruik is het flesje binnen 3-4 weken op. Zorg wel dat je je tong niet aanraakt met het pipetje. Bij warm weer (boven 25ºC) kun je het flesje beter in de koelkast bewaren.

 Doe hier de Bach bloesem test