- Ruim je innerlijke 'kelder' op

Hypnotherapie & Regressie

Wat is Hypnose?

Een hypnotische trance is een diep ontspannen toestand tussen waken en slapen in, waarbij je geconcentreerd bent op een bepaald onderwerp. Het is een gevoel dat we allemaal kennen en dagelijks meemaken vlak voordat we wakker worden en vlak voordat we in slaap vallen.

Je hersengolven zijn dan in de thèta-modus (4 tot 8 Hz), waarbij je aandacht meer naar binnen gericht is in plaats van op je omgeving. In hypnose wordt je bewustzijn (=je analytische brein) minder actief, terwijl je onderbewustzijn juist ontwaakt, aanspreekbaar is en openstaat voor suggesties. Ook zijn je intuïtieve vermogen en creativiteit in hypnose zeer sterk.   

Hoe werkt Hypnose?

Volgens neurowetenschappers zijn wij slechts 5% bewust van onze cognitieve gedragingen. 95% van je keuzes, handelingen, gevoelens en gedrag wordt bepaald door je onderbewustzijn. 

Hier zitten al je emoties, overtuigingen, programmeringen, vaste patronen en herinneringen opgeslagen. Zowel de positieve en prettige ervaringen, als de negatieve gevoelens, belemmerende denkbeelden, slechte gewoontes en de minder leuke herinneringen.

Dit is dan ook de plek waar je deze blokkades het makkelijkst kan ombuigen door middel van suggesties. In een hypnotische trance is het mogelijk om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn. Zo kun je problemen effectief bij de bron aanpakken in plaats van eraan werken vanuit wilskracht.

Bewustzijn & Onderbewustzijn